Beerschot-Wilrijk en Tubize laten zich horen bij de rechter: Dat is ongezien

Beerschot-Wilrijk en Tubize laten zich horen bij de rechter: "Dat is ongezien"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 17:20do 16-05-2019 om 17:20

KV Mechelen vindt dat het te weinig tijd gekregen heeft om zich optimaal te kunnen verdedigen voor de aanstaande tuchtzaak, die zal bepalen over de nabije toekomst van de club. KVM vraagt daarom uitstel bij de burgerrechter. Belanghebbende partijen Beerschot-Wilrijk en Tubize zijn tegen een schorsing.

"Ik zie het probleem niet van KV Mechelen en Waasland-Beveren. De Geschillencommissie heeft nog geen uitspraak gedaan. Hoe kan je nu dan al zeggen dat de rechten van verdediging zijn geschonden?", tekende Het Laatste Nieuws de woorden van de advocaat van Tubize op.

De vertegenwoordiger van Tubize, dat ondanks degradatie in 1B hoopt te blijven, had nog meer kritiek op KVM. "En ik vind het ongezien dat de onderzoekscoördinator zo bekritiseerd wordt. Die heeft een titanenwerk gedaan. Laat ons het eindelijk eens over de grond van de zaak hebben."

Beerschot-Wilrijk, dat ten koste van KVM alsnog hoopt te promoveren, sluit zich bij Tubize aan. Wij vinden de termijnen heel redelijk. Ik hoor voor deze rechtbank trouwens niet het argument dat de periode te kort zou zijn – terwijl het nog veel korter is dan voor de Geschillencommissie Hoger Beroep", aldus de advocaat van de Antwerpse club.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws