OFFICIEEL: Rutten grijpt naast hoofdtrainerschap bij oude liefde

OFFICIEEL: Rutten grijpt naast hoofdtrainerschap bij oude liefde

16-05-2019 17:00 Laatste update: 17:05

Fred Rutten blijft na zijn ontslag bij Anderlecht voorlopig zonder club zitten. Oude liefde FC Twente maakte donderdag bekend dat niet Rutten, maar de onervaren Gonzalo Garcia-Garcia, met FC Twente naar de Eredivisie trekt. 

De naam van Rutten werd sinds het ontslag van kampioenscoach Marino Pusic vaak genoemd. Twente heeft echter de 35-jarige Garcia-Garcia, de rechterhand van Pusic, naar voren geschoven. De geboren Uruguayaan is een vertrouweling van sportief directeur Ted van Leeuwen. "Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie, gaf mij dat vertrouwen", laat de nieuwe FC Twente-trainer weten aan de clubsite. "Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, die voel ik ook, maar ik ben er klaar voor."

Van Leeuwen heeft vertrouwen in zijn protégé. "Ik heb met hem dezelfde voetbalklik als ik had met trainers als Peter Bosz en Fred Rutten. Trainers met een duidelijk voetbalplan en daar niet van afwijken. Gonzalo is weliswaar nog jong, maar klaar voor het hoofdtrainerschap."