KBVB wil geen schorsing van tuchtzaak tegen KV Mechelen: Kijk naar de zaak-Ye

KBVB wil geen schorsing van tuchtzaak tegen KV Mechelen: "Kijk naar de zaak-Ye"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 16:48do 16-05-2019 om 16:48

KV Mechelen probeert vanaf donderdag via de burgerrechter uitstel krijgen voor de tuchtzaak inzake Operatie 'Propere Handen'. De Belgische Voetbalbond wil hier niks van weten.

"Schorsen leidt tot straffeloosheid. Kijk naar de zaak-Ye. Daar duurde het negen jaar, maar was het te laat om stevig te straffen. Het voetbal, de samenleving, heeft er belang bij dat de procedure gewoon gevolgd wordt. We zijn rotsvast ervan overtuigd dat er geen grond is om schorsing te vragen", wordt advocate Elisabeth Matthys, die de KBVB vertegewoordigt, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Matthys legde ook nog eens het standpunt van de bond uit. "De bond heeft geen enkel belang bij een veroordeling of een vrijspraak. Het enige belang dat wij hebben is een ordelijke en eerlijke competitie. Als zou blijken dat met respect van alle rechten van verdediging men heeft geprobeerd de zaak op te lichten, zullen zij daar de gevolgen van dragen. Er mag geen plaats zijn voor malversaties en louche praktijken", klinkt er strenge taal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws