Anderlecht accepteert straf van de FIFA: 'Tekortkomingen gebeuren niet meer'

Anderlecht accepteert straf van de FIFA: 'Tekortkomingen gebeuren niet meer'

16-05-2019 16:06 Laatste update: 16:16
9

Anderlecht werd donderdag door de FIFA veroordeeld tot het betalen van een boete van 200.000 Zwitserse Francs (177.000 euro). De FIFA bestraft Anderlecht daarmee voor het realiseren van illegale transfers van jeugdspelers. Anderlecht heeft via een communiqué akte genomen van de boete. 

'FIFA veroordeelt, na een onderzoek van meerdere jaren, RSC Anderlecht tot een boete van CHF200.000 voor bestuurlijke fouten in verband met het registreren en opstellen van jonge spelers in het verleden. De veroordeling betreft feiten daterend uit de periode 2011-2013. Het Disciplinair Comité nam de positieve samenwerking van de club binnen het onderzoek in overweging bij het bepalen van de straf', legt Anderlecht uit aan de achterban.

Anderlecht gaat niet in beroep tegen de straf en belooft dat dergelijke praktijken in het tijdperk van Marc Coucke niet meer voorkomen. 'Het huidig bestuur van de club neemt hiervan akte, gaat niet in beroep tegen dit vonnis en bevestigt opnieuw, zoals ook aangetoond aan de FIFA, dat dergelijke bestuurlijke tekortkomingen niet meer gebeurden de laatste jaren en ook niet meer zullen gebeuren.'