Voorzitter rechtbank vraagt alle partijen om geduld: Dat is onmogelijk

Voorzitter rechtbank vraagt alle partijen om geduld: "Dat is onmogelijk"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 17:30do 16-05-2019 om 17:30

De zitting van het kortgeding van KV Mechelen is van start gegaan. Een leger advocaten zijn aanwezig om via de burgerrechter uitstel te bekomen in de timing van de tuchtzaak.

KV Mechelen vindt dat haar rechten werden geschonden. “Ik zal onmiddellijk met de deur in huis vallen. Er is een grote gelijkenis met normale strafprocedures. Een onderzoekscommissaris, een procureur, een beroepsinstantie. Maar onze rechten van verdediging worden niet gerespecteerd”, wordt advocaat Everaert geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Het onderzoek wordt ook in vraag gesteld. “We stellen ons vragen bij onafhankelijkheid van onderzoekscoördinator (Ebe Verhaegen, nvdr). De advocaat van meneer Swolfs zal daar verder over pleiten. Maar wij hebben gemerkt dat de man werkzaam is voor een bedrijf dat werkt als bedrijfsrevisor – een van de cliënten is KV Kortrijk.”

KV Mechelen zal ook nog verschillende onderwerpen aansnijden zoals de spoedprocedure die niet voorzien is in het bondsreglement en de verhoren van de onderzoekscoördinator die niets hebben uitgehaald. Ook heeft KV Mechelen geen toegang tot het strafdossier.

Update 17.30: Gaby Van Den Bossche, voorzitter van de ondernemingsrechtbank, heeft naar alle pleidooien geluisterd. Een uitspraak zal echter niet voor deze week zijn. "Ik kan hier onmogelijk morgen of zaterdag een uitspraak over doen. In principe zal het voor volgende week donderdag zijn", klonk het ter afsluiting van het kortgeding.

Poll

Heeft KV Mechelen gelijk?

(393 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws