Kan Mbokani topcontract versieren? Antwerp is geen gewone club meer

Kan Mbokani topcontract versieren? "Antwerp is geen gewone club meer"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 12:15do 16-05-2019 om 12:15

Antwerp zou na liefst 26 jaar terug Europees voetbal kunnen afdwingen. De laatste Europese campagne was in 1993, en toen was Rudi Smidts één van de bepalende figuren in de succesploeg. Hij kijkt met veel plezier naar het huidige elftal. 

"Als ik kan, ga ik zeker kijken. De sfeer van de oude dagen, zelfs bij minder goede matchen, is helemaal terug", geeft hij aan in Gazet Van Antwerpen. "De club vroeg me al twee keer om de aftrap te komen geven. Dat is het minste wat je kan doen."

"Ik vind het bijzonder straf wat Antwerp dit seizoen neerzet. Jarenlang leek het alsof de tijd was blijven stilstaan op de Bosuil, dat kunnen we nu niet meer zeggen. Het is een bedrijf geworden. De nostalgie is wat weg, maar je moet deze weg nu eenmaal inslaan. Ik denk dat we het einde van de opmars nog niet kennen."

Daarbij vallen twee spelers in het bijzonder op. "Ik denk spontaan aan Lamkel Zé en Mbokani. Lamkel Zé kende ik nog niet, ik vernam dat het ne speciale is. (lacht) Maar hij is sterk en scoort vaak. Mbokani is een voorlinie op zich. Zijn afwezigheid hebben ze zondag tegen Anderlecht gevoeld."

Mbokani houden?
Smidts hoopt dan ook dat Mbokani kan blijven, ook al is hij gegeerd door Anderlecht. "Als ik hem zie spelen, is zijn leeftijd (33, red.) voor mij geen item. Hij wil zich financieel verbeteren, maar ik vind dat hij bij Antwerp al behoorlijk (ongeveer één miljoen euro op jaarbasis, red.) verdient. Antwerp is niet langer een gewone club. Ook de lonen zullen stevig aandikken. De Mbokani van nu kunnen ze volgend seizoen nog goed gebruiken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws