Dit is het beste Racing Genk van de laatste twintig seizoenen

"Dit is het beste Racing Genk van de laatste twintig seizoenen"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 12:00do 16-05-2019 om 12:00

Racing Genk heeft de champagne al koud staan, maar de titel is nog niet binnen. Sef Vergoossen gelooft echter dat Genk de druk aankan, ook na de nederlaag tegen Club Brugge.

De Nederlandse ex-coach van Genk denkt niet dat de titelstress invloed gaat hebben. "Je probeert dat soort zaken als coach zo lang mogelijk buiten te houden, maar nu lukt dat niet meer. Ik geloof dat deze groep daarmee om kan. Dit is het beste Genk van de voorbije twintig jaar. De groep heeft alles wat je nodig hebt om kampioen te worden: fysiek vermogen, snelheid, scorend vermogen en mentale veerkracht. Ik geloof dat ze het zullen afmaken", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Vergoossen werd met KRC Genk kampioen in 2002, maar toen liep het seizoen helemaal anders. "Op een bepaald moment stonden we zeven punten achter
op Club Brugge en AA Gent, maar dat was geen item, we waren gewoon bezig met de volgende match. We zijn op kousenvoeten in de situatie gekomen dat we meededen voor de titel. Wij speelden één match waar echt druk op zat, die in Westerlo op de voorlaatste speeldag. Daar liep het voor geen meter", herinnert hij zich.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws