Hij scoorde de ene goal na de andere, maar Standard deed niets voor hem

"Hij scoorde de ene goal na de andere, maar Standard deed niets voor hem"

Gepubliceerd: donderdag 16 mei 2019 om 10:45do 16-05-2019 om 10:45

Loïs Openda keert donderdagavond terug naar Sclessin. Openda genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Standard, maar is daar niet in de beste verstandhouding vertrokken.

Dat weet Pierre Frenay, zijn voormalige trainer bij de U15. "Toen Loïs bij de U15 arriveerde, moest ik hem in eerste instantie warmte geven. Hij was de snelste speler van de hele Académie, maar zijn coach bij de U14 was niet correct met hem omgegaan. 'Je bent mijn zwart schaap', had hij Loïs op een dag gezegd. Zoiets vertel je toch niet tegen een jongen van 13 jaar?", aldus Frenay in Het Laatste Nieuws.

"Voor een speler van die leeftijd moet je een coach, een vader en een vriend zijn. Loïs' moeder moest vier kinderen opvoeden, toch deed de club niets voor hen. Daniel Van Buyten en co keken achteloos toe. Terwijl hij de ene na de andere goal scoorde."

Frenay raadde hem zelf aan om te vertrekken. "'Als Standard jullie niets aanbiedt, ga dan maar vlug naar Brugge', zei ik hen. Voor de speler in kwestie was het de beste keuze. Standard had Loïs nóóit mogen laten gaan. Ze hebben veel fouten gemaakt en dat was er één van. Vanheusden, Thibaud Verlinden, Dimata... noem maar op."

Poll

Is Openda volgend jaar basisspeler?

(631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws