‘Gewilde Bernd Storck heeft voorkeur voor Belgische topclub’

‘Gewilde Bernd Storck heeft voorkeur voor Belgische topclub’

16-05-2019 07:02
15

Bernd Storck verlaat Moeskroen aan het einde van het seizoen. Verschillende clubs uit de Jupiler Pro League lonken, maar er is ook interesse uit het buitenland. Onder meer Club Brugge, RSC Anderlecht en KRC Genk werden al genoemd.

Ook het Duitse Hertha Berlijn zou verregaande interesse hebben in de oefenmeester van Moeskroen. Het Nieuwsblad meldt echter dat de Duitser een voorkeur zou hebben. De trainer zou het liefst coach worden van KRC Genk, omdat de Limburgers in principe Champions League zouden spelen.

KRC Genk zelf hoopt natuurlijk huidige coach Philippe Clement aan boord te houden, maar door de goede prestaties is een vertrek niet uitgesloten. Clement wordt ook nadrukkelijk in verband gebracht met Club Brugge. Ivan Leko heeft op zijn beurt nog geen nieuw contract getekend bij Blauw-Zwart.

‘Storck zelf voelt zich alleszins klaar voor een topclub als Genk. Hij staat hoog aangeschreven omdat hij van Moeskroen een gedisciplineerde ploeg maakte, omdat hij een gentleman is en omdat hij klasse uitstraalt. De coach heeft Moeskroen al laten weten dat hij weggaat’, klinkt het.