Kortrijk neemt het op tegen Charleroi, STVV laat het afweten

Kortrijk neemt het op tegen Charleroi, STVV laat het afweten

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 22:23wo 15-05-2019 om 22:23

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 22:31wo 15-05-2019 om 22:31

In Play-Off 2A is de winnaar na negen speeldagen bekend. Charleroi heeft het gehaald. De Zebra's wonnen woensdag zelf van Westerlo. Terwijl STVV bij KV Oostende met de punten morste.

Westerlo – Charleroi: 0-2
Vlak voor de rust bracht Morioka Charleroi op voorsprong in 't Kuipje. De Japanner lobte de eerste kans van de match voorbij Van Langendonck. De 0-2 viel vlak voor het eindsignaal. Perbet nam alle twijfel in de Kempen weg.

KV Oostende – STVV: 1-1
Lang leek KV Oostende op weg naar een zege tegen STVV. Een doelpunt van Sindri Guri werd evenwel in de extra tijd door Alexis De Sart van het bord geveegd. Maar een gelijkspel was voor STVV onvoldoende om in de running voor groepswinst te blijven. 


Eupen – Beerschot Wilrijk: 1-0
KAS Eupen heeft haar laatste thuismatch het seizoen gewonnen. Jordan Loties kroonde zich met de enige treffer van de wedstrijd tot Man van de Match.

Eindstand
Na negen speeldagen telt Charleroi negentien punten. Dat zijn er vijf meer dan STVV. De slotspeeldag met Charleroi – Eupen, STVV – Westerlo en KFCO Beerschot Wilrijk – Oostende is dus overbodig. Charleroi neemt het nu op tegen KV Kortrijk. De Kerels zijn al een tijdje zeker van 'groepswinst' in Play-Off 2B. De finale van Play-Off 2 wordt afgewerkt op woensdag 22 mei in het Guldensporenstadion. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie gaat het halen?

(106 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws