Clement bewierookt tegenstander Anderlecht: Veel respect voor zijn werk

Clement bewierookt tegenstander Anderlecht: "Veel respect voor zijn werk"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 19:28wo 15-05-2019 om 19:28

Philippe Clement staat voor de belangrijkste wedstrijden in zijn nog prille loopbaan als hoofdcoach. Als KRC Genk donderdag tegen RSC Anderlecht beter doet dan Club Brugge tegen Standard, is het kampioen.

Clement verklaarde tijdens een persconferentie dat de nederlaag van afgelopen weekend op het veld van Club Brugge (3-2) al vergeten is. "Mijn spelers hebben de knop meteen omgedraaid", aldus Clement volgens Het Laatste Nieuws. "Ik heb een heel nuchtere groep, die door een resultaat heen kan kijken. Morgen op Anderlecht gaan we weer honderd procent voor de drie punten, dat is al het hele seizoen onze filosofie. We zouden wel vanuit de organisatie kunnen spelen, maar dat is tegen de spelers hun natuur."

De coach van Racing Genk beseft dat de wedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion niet makkelijk zal zijn. "Sinds hun trainerswissel zijn ze beter geworden. Ze hebben maar één duel sinds het overnemen van Belhocine verloren en dat was dan nog nipt in Brugge (1-0). Belhocine past zich meer aan aan de tegenstander en gaat uit van een sterke organisatie. Daarbovenop komen nog enkele voetballers die heel goed aan de bal zijn. Ik heb veel respect voor zijn werk", besluit Clement.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws