Genk moet punten pakken tegen Anderlecht, want: Club pakt 6 op 6

Genk moet punten pakken tegen Anderlecht, want: "Club pakt 6 op 6"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 18:14wo 15-05-2019 om 18:14

Philippe Clement heeft nog twee speeldagen om KRC Genk naar de titel te loodsen. Een prestatie die Aimé Anthuenis twintig jaar geleden deed. Volgens de gewezen bondscoach zal de beslissing in de titelstrijd pas zondag vallen.

"Ik vrees vooral voor de match op Anderlecht. De resultaten van Genk buitenshuis zijn dan wel goed, maar ik kan me voorstellen dat de spelers nu een stuk nerveuzer zullen zijn dan normaal. En Anderlecht heeft de kans om zich te revancheren na een heel zwak jaar", vertelt Anthuenis aan Sporza.

 "Ik denk dat Genk tegen Club Brugge een tik heeft gekregen. De coach moet nu uiteraard zeggen dat er geen twijfels zijn, maar het mag dan wel niet snel tegenzitten tegen Anderlecht. Ik verwacht toch een moeilijke match, al denk ik dat Genk toch een punt zal pakken en het dan zondag thuis afmaakt tegen Standard."

 "Genk moet wel minstens een punt pakken, want ik denk dat Club 6 op 6 zal halen. Ik heb de indruk dat Club over iets meer kracht dan Genk beschikt momenteel, qua duelkracht, loopvermogen,... Genk zou sowieso een verdiende kampioen zijn. Het heeft het hele seizoen op kop gestaan. Als Genk geen kampioen wordt, moet je kunnen zeggen dat het niet correct geweest is. Ik ben voorstander van Play-Off 1, maar de deling van de punten is een schande", besluit Anthuenis.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws