Berge blijft stoïcijns kalm voor Anderlecht: Daarvoor zijn we heel gemotiveerd

Berge blijft stoïcijns kalm voor Anderlecht: "Daarvoor zijn we heel gemotiveerd"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 17:16wo 15-05-2019 om 17:16

Sander Berge oogde woensdag, één dag voor het cruciale duel van KRC Genk tegen RSC Anderlecht, stoïcijns kalm. De Limburgers kunnen donderdag kampioen worden in het Constant Vanden Stockstadion als het een beter resultaat boekt dan Club Brugge op bezoek bij Standard Luik.

"Wij haspelen gewoon ons parcours af. Als dat morgen al volstaat om kampioen te worden, zal ik blij zijn. Als dat niet zo is, moet het zondag gebeuren", vertelde de Noor tijdens een persconferentie volgens Het Laatste Nieuws. "Onze focus ligt op Anderlecht. Wat daar gebeurt, is belangrijk. Na de wedstrijd zien we dan wel wat het geworden is in Luik, of we al kampioen zijn of niet. Ik ben er persoonlijk ook nog niet mee bezig. Ik wil enkel en alleen die drie punten daar pakken. Mentaal zijn deze play-offs een heel slopende competitie, maar er zijn geen excuses om morgen niet opnieuw vol voor de zege te gaan.”

Berge is op zijn hoede voor tegenstander Anderlecht. "Het is qua stijl een heel ander team dan Club Brugge, maar elke wedstrijd in deze play-offs is moeilijk. Ook tegen Anderlecht zullen we oplossingen moeten zoeken én vinden. Ze spelen onder hun nieuwe coach met veel enthousiasme en behalen betere resultataten. Maar wij willen ook opnieuw het beste Genk tonen, het Genk dat dominant voetbal speelt. Daar zijn we heel gemotiveerd voor. De coach heeft ons spelgewijs voorbereid op alle mogelijke scenario’s. We zijn er klaar voor", besloot Berge.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws