Degryse vindt dat Club Brugge verder staat dan KRC Genk: “Clement weet dat”

Degryse vindt dat Club Brugge verder staat dan KRC Genk: “Clement weet dat”

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 16:46wo 15-05-2019 om 16:46

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 16:48wo 15-05-2019 om 16:48

KRC Genk speelt dit een indrukwekkend seizoen en staat aan kop. Club Brugge volgt echter op de voet en aast nog steeds op een tweede landstitel op rij. Marc Degryse vindt dat Blauw-Zwart momenteel een model is voor de rest van België.

Tegenover Sport/Voetbalmagazine zet Degryse Club Brugge hoger dan KRC Genk. “Brugge staat nog iets verder. Philippe Clement weet dat. Genk heeft moeilijke jaren gekend onder Dirk Degraen en Patrick Janssens. Ook in die tijd deden ze een paar mooie transfers, maar de resultaten volgden niet altijd. Vandaag ben ik erg onder de indruk van hun voorzitter. Peter Croonen stelt zich erg discreet op.”

KRC Genk haalde enkele onbekende namen binnen die uitgroeiden tot toppers. “Maar het klopt dat ze erin geslaagd zijn een uitstekende jeugdschool op te zetten en jong buitenlands talent aan te trekken. Als je die namen op een rij zet - Sander Berge, Wilfred Ndidi, Leon Bailey, SergejMilinkovic-Savic, Kalidou Koulibaly, Omar Colley, Jhon Lucumí, Joakim Maehle - is dat een behoorlijk indrukwekkend lijstje.”

Poll

Vind jij dit ook?

(599 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws