Clement voor mogelijk titelduel: “Rekenen in voetbal is altijd gevaarlijk”

Clement voor mogelijk titelduel: “Rekenen in voetbal is altijd gevaarlijk”

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 16:01wo 15-05-2019 om 16:01

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 16:04wo 15-05-2019 om 16:04

Philippe Clement gaf woensdag een persconferentie voor het duel tegen Anderlecht. Donderdagavond kan KRC Genk kampioen worden in het Astridpark. Indien Genk wint en Club Brugge kan niet winnen tegen Standard, dan is Genk kampioen.

Clement nam voorlopig 23 namen op in de selectie. “Ik hak pas morgen alle knopen door”, begon Clement op de persconferentie. “Iedereen traint goed en verdient zijn selectie. Ik laat dan ook niemand thuis. De spelersgroep is nog fris genoeg. Ik voel heel veel zin, heel veel gretigheid binnen de groep. De kwaliteit op training ligt hoog", wordt Clement geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Clement liet ook nog zijn mening vallen over het verloren titelduel met Club Brugge zondag. “Het is spijtig dat we die match verliezen. Dat was absoluut niet nodig. We hebben niet ons mooiste voetbal gespeeld in Brugge, maar ook Club heeft al betere duels gespeeld. Ze hebben ons in de tweede helft twintig minuten weggespeeld, maar daarna zijn wij wel weer opgestaan. Dat die 3-3 niet valt is een kwestie van centimeters. Details hebben - zoals steeds - het resultaat bepaald.”

Clement zei ook dat hij tijdens de wedstrijd de score in Standard - Club Brugge niet wil weten. “Het volstaat voor mij om het resultaat na de match te weten. Tijdens een wedstrijd kan je toch niet rekenen. Het is gevaarlijk om dan voortdurend op de hoogte gehouden te worden. Een late goal in de andere wedstrijd kan dan je hele tactiek omgooien. Ik ben er echt helemaal niet mee bezig.”

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is KRC Genk morgen kampioen?

(457 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws