Antwerp kent straf na bierbekers richting Preud’homme: “Nultolerantie

Antwerp kent straf na bierbekers richting Preud’homme: “Nultolerantie"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 14:31wo 15-05-2019 om 14:31

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Antwerp een boete van 5.000 euro gegeven nadat de wedstrijd tussen Antwerp en Standard even werd stilgelegd. Coach Michel Preud’homme kreeg bierbekers naar zijn hoofd.

In de 75e minuut moesten de spelers tien minuten naar binnen omdat scheidsrechter Nathan Verboomen had beslist de wedstrijd stil te leggen. Standard-trainer Preud’homme kreeg verschillende bekertjes bier naar zijn hoofd geslingerd. Verboomen stuurde een verslag naar de KBVB en daar werd de maximumboete gevorderd.

“Hoe beperkt het gooien van projectielen ook was, er moet een nultolerantie van kracht zijn. De antecedenten in hoofde van Antwerp tonen absoluut ook geen positieve trend aan, zelfs al nam de club heel wat maatregelen om zo’n incidenten te vermijden”, laat advocaat Thomas Machtelinckx weten.

25.000 euro boete?
Overigens hangt er ook een boete van 25.000 euro boven het hoofd van Antwerp bij de Pro League. De beslissing werd uitgesteld naar de eerstvolgende raad van bestuur.

Poll

Een terechte straf?

(252 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws