Verbist geeft Genk ongelijk na doelpunt Club Brugge: 'VAR moest niet tussenkomen'

Verbist geeft Genk ongelijk na doelpunt Club Brugge: 'VAR moest niet tussenkomen'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 12:16wo 15-05-2019 om 12:16

Na de partij tegen Club Brugge was men bij KRC Genk niet te spreken over de VAR. Volgens onder andere Philippe Clement en voorzitter Peter Croonen was het tweede doelpunt van Blauw-Zwart ongeldig. Zij krijgen nu ongelijk.

Bij Genk hekelde men de niet-ingreep van de VAR bij het doelpunt van Loïs Openda. Zo gaf Clement aan dat "de mannen in het busje niets gezien hebben", terwijl voorzitter Peter Croonen serieuze twijfels had bij de 2-1.

Volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist is de klaagzang van Genk echter onterecht. Zo meldt hij op de website van de KBVB dat de VAR terecht niet heeft ingegrepen bij het doelpunt van Club Brugge.

Ook over de strafschop van Club Brugge was men bij Genk niet tevreden. Zo zou Sébastien Dewaest geen fout hebben begaan. Een onterechte VAR-ingreep, oordeelt Verbist. "Hier had de VAR niet moeten tussenkomen, de scheidsrechter is in deze fase niet 'clearly wrong'", klinkt het.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De titelstrijd is nog niet gestreden! @clubbrugge stuurt @krcgenkofficial met een 3-2 nederlaag en zonder titel terug naar huis #clubbrugge #krcgenk #genk #vanaken #openda #vormer #clugnk

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moest de VAR ingrijpen bij doelpunt Openda?

(855 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws