Einde Play-Offs? “Achttien ongelukkige clubs, dan toch eens herbekijken”

Einde Play-Offs? “Achttien ongelukkige clubs, dan toch eens herbekijken”

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 10:40wo 15-05-2019 om 10:40

Play-Off 2 is bijna afgelopen. Daar lijkt niemand echt rouwig om. Ook Play-Off 1 heeft almaar minder fans. Volgens Vincent Mannaert zou het geen slecht idee zijn om het systeem van de Play-Offs te veranderen of zelfs af te schaffen. Dat stelt de manager van Club Brugge in Het Nieuwsblad.

Momenteel zijn er in België 24 profclubs. De voorbije jaren zagen we haast steevast dezelfde clubs in Play-Off 1. "Als 18 van de 24 profclubs in België ongelukkig zijn omdat ze niet kunnen deelnemen aan PO1, zou ik het systeem toch eens grondig herbekijken, ja", stelt Mannaert in de krant.

Transfers op korte termijn
Mannaert vindt Play-Off 1 een pervers systeem. "Waardoor ploegen, in de ambitie om bij de eerste zes te komen, steeds meer financiële risico's nemen die faliekant kunnen aflopen. De wintermercato wordt er ook belangrijker dan nodig door en leidt tot transfers die voor de korte termijn dienen."

Het verhaal dat clubs meer televisiegeld krijgen door een Play-Off-systeem, verwijst Mannaert naar de vuilbak."“Dat is een urban legend, gebruikt door de voorstanders van het systeem. De format bepaalt niet hoeveel geld geïnteresseerde partijen betalen, wel hoe graag ze de rechten willen of niet. En spanning? In een normale competitie heb je ook spannende edities. Zie dit jaar maar naar Engeland en Duitsland."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat vind jij?

(1127 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws