Wat weten vrouwen nu van voetbal? Ik wilde Bolasie voor 20 pond halen”

"Wat weten vrouwen nu van voetbal? Ik wilde Bolasie voor 20 pond halen”

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 10:21wo 15-05-2019 om 10:21

Yannick Bolasie speelt momenteel op huurbasis voor RSC Anderlecht. In een ver verleden kwam de Congolees uit voor het bescheiden Hillingdon Borough. Zijn doortocht bij de Engelse zevendeklasser had hij te danken aan Dee Dhand.

Op Twitter deelde Bolasie het verhaal van zijn ex-voorzitster. Zij doet uit de doeken hoe ze ooit probeerde om haar mannelijke collega's te overtuigen om Bolasie naar Hillingdon Borough te halen. Haar visie werd volgens haar niet meteen gevolgd. "Ik wilde hem laten tekenen voor 20 pond (circa 23 euro). Wat weten vrouwen nu van voetbal? Kreeg ik te horen. Maar kijk. Ik ben er nog steeds en Bolasie haalde de top."

In het seizoen 2006-2007 sloot de ondertussen 29-jarige Bolasie aan bij Hillingdon Borough. Dhand vertelde later dat ze Bolasie in zijn periode betaalde met hamburgers voor elke goal, die hij scoorde. Na één seizoen trok Bolasie naar Malta. Via Plymouth Argyle kwam hij weer in Engeland terecht. Via via kwam hij in het seizoen 2012 – 2013 bij Crystal Palace terecht. Met die club promoveerde hij naar de Premier League. Later volgde een transfer voor 35 miljoen euro naar Everton. Van die club huurt Anderlecht Bolasie tot het einde van het seizoen. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Anderlecht proberen om Bolasie te houden?

(202 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws