UPDATE: Wilmots heeft nog niet getekend bij Iran: “Economische situtatie”

UPDATE: Wilmots heeft nog niet getekend bij Iran: “Economische situtatie”

16-05-2019 13:44 Laatste update: 14:16
8

Marc Wilmots heeft een nieuwe uitdaging beet. De gewezen bondscoach van de Rode Duivels zal de nationale ploeg van Iran onder zijn hoede nemen, dat bevestigde de Iraanse voetbalbond tegenover Het Laatste Nieuws.

Van 2012 tot 2016 was Wilmots bondscoach van de Rode Duivels, waar hij een WK en een EK meemaakte. Nadien was onze landgenoot ook nog aan het werk bij Ivoorkust, maar dat avontuur zat er na een half jaar alweer op.

Nu gaat Wilmots een nieuw avontuur aan bij Iran, waar hij de Portugees Carlos Queiroz opvolgt. Op het voorbije WK werd het land uitgeschakeld in de poulefases, in een groep met Spanje, Rusland en Marokko.

Twee assistenten
Wilmots zal zijn broek alvast niet scheuren aan zijn nieuwe avontuur, er ligt voor de gewezen Rode Duivel namelijk een contract klaar waarbij hij 1,2 miljoen euro per jaar kan verdienen. Wilmots mag nog twee assistenten meebrengen. Wie dat worden, is nog niet duidelijk.

Update 16/05, 13.44: Er ligt een contract tot 2022 klaar voor Marc Wilmots bij Iran, maar de oefenmeester heeft nog niets getekend. Iran kreeg Amerikaanse sancties opgelegd die internationale bankoverschrijvingen bemoeilijkt. "Onze economische en politieke situatie is nu eenmaal heel anders dan in andere landen", vertelt secretaris-generaal van de Iraanse bond Ibrahim Schakuri aan Belga.