'Verhaegen (KBVB) had informele contacten met de advocaat van Waasland-Beveren'

'Verhaegen (KBVB) had informele contacten met de advocaat van Waasland-Beveren'

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 07:16wo 15-05-2019 om 07:16

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 07:16wo 15-05-2019 om 07:16

Onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen behandelde maandenlang het dossier-matchfixing, waarbij KV Mechelen en Waasland-Beveren zouden betrokken zijn. Volgens De Morgen beging Verhaegen een grote fout.

Zo zou hij als onderzoeker van de KBVB in maart enkele informele contacten gehad hebben met Tom Rombauts, de toenmalige advocaat van Waasland-Beveren. Het was advocaat Jan De Man van Waasland-Beverens bestuurslid Olivier Swolfs die enkele bijzondere afspraakjes vaststelde.

Stiekeme etentjes
'Zo meent De Man te weten dat Verhaegen en Rombouts op 12 maart in brasserie Het Wachthuisje gingen tafelen. De lunch zou zijn betaald met de persoonlijke bankkaart van Verhaegen. Exact een week later belden de twee weer met elkaar en weer werd afgesproken bij een etentje, deze keer in taverne Excelsior, ook in Brasschaat', aldus de krant.

Het dagblad vermoedt dat Verhaegen er werd ingeluisd door Rombouts. 'Advocaat De Man stelde acht vragen aan de onderzoekscoördinator over deze volgens hem ongeoorloofde contacten en de laatste vraag luidde dat hij uitkijkt naar de verklaring over wat er tussen beide heren werd besproken.'

Een pittig detail: volgens Het Nieuwsblad kwamen die stiekeme ontmoetingen er net op vraag van Waasland-Beveren en dus niet van onderzoekscoördinator Verhaegen zelf.

Kort geding tegen KBVB
Deze nieuwe informatie werd naar alle advocaten van de betrokken partijen, van KV Mechelen en Waasland-Beveren, verstuurd. Komende donderdag wordt het kort geding van Malinwa tegen de voetbalbond behandeld.

De nieuwtjes over onderzoekscoördinator Verhaegen zullen ongetwijfeld op tafel gegooid worden in de rechtszaal. Mechelen wil de spoedprocedure van de KBVB uitstellen, omdat zij vinden dat de club onvoldoende tijd kreeg om zich te verdedigen. Indien de kort gedingrechter Malinwa ongelijk geeft, starten zaterdag de zittingen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind je het oke dat KVM en WBE het op deze manier spelen?

(763 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws