Harbaoui dankt defensie Waasland-Beveren en doet gouden zaak voor Gouden Stier

Harbaoui dankt defensie Waasland-Beveren en doet gouden zaak voor Gouden Stier

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 22:34di 14-05-2019 om 22:34

Laatste update: dinsdag 14 mei 2019 om 22:52di 14-05-2019 om 22:52

Zulte Waregem revancheerde zich op bezoek bij Waasland-Beveren voor de dramatische resultaten van de laatste weken. Met een 0-5-zege speelde het alle frustraties van zich af. Vooral Hamdi Harbaoui zal zich in de handen wrijven.

De aanvaller van Zulte Waregem wist opnieuw twee keer de netten bol te zetten, wat zijn seizoenstotaal op 25 stuks zet. Daarvoor mag hij een bedankkaartje naar de defensie van Waasland-Beveren sturen. Die bood Harbaoui tot twee maal toe een treffer aan vanop de penaltystip. Overigens kreeg Zulte Waregem nog een derde elfmeter, die werd omgezet door Théo Bongonda. Opvallend: Harbaoui stond toen nog op het veld.

Nochtans kan de Tunesiër elke goal gebruiken in zijn strijd om de Gouden Stier. Met Aly Samatta loopt er nog steeds een te duchten concurrent rond. De spits van KRC Genk staat momenteel op 23, maar heeft nog twee wedstrijden om dat cijfer op te krikken. Dat Samatta dat in Play-Off 1 moet realiseren, terwijl Harbaoui 'slechts' in Play-Off 2 actief is, leidt wel steeds meer tot kritiek.

De statistieken lijken die criticasters enigszins gelijk te geven. Aan het einde van de reguliere competitie stond Samatta nog aan kop van de topschutterstand, met twintig rozen. Harbaoui kwam toen niet verder dan achttien. In PO2 zette de Noord-Afrikaan een straffe eindsprint in (zeven doelpunten). Samatta zit voorlopig aan drie in PO1.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Vind jij het huidige reglement eerlijk?

(263 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws