Poule B: Finalist Kortrijk zet de puntjes niet op de i, Dury ziet straffe reactie

Poule B: Finalist Kortrijk zet de puntjes niet op de i, Dury ziet straffe reactie

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 22:19di 14-05-2019 om 22:19

Laatste update: dinsdag 14 mei 2019 om 22:38di 14-05-2019 om 22:38

Union Saint-Gilloise heeft een prestigieuze zege behaald tegen KV Kortrijk. In het duel tussen de beste teams uit poule B van Play-Off 2 trokken de Brusselaars aan het langste eind. Zulte Waregem rechtte dan weer de rug op fenomenale wijze.

De wedstrijd tussen Union en Kortrijk ging eigenlijk om niets meer, want omdat Union geen Europese licentie heeft, is KVK verzekerd van de winst in de groep. Yves Vanderhaeghe startte dan ook niet met zijn sterkste elf. Dat liet zich voelen, want na onzorgvuldig uitvoetballen kon goalgetter Niakaté al vroeg de score openen.

Kortrijk kon maar moeilijk een vuist maken en het was eigenlijk wachten op de finale slag. Die kwam er na ruim tien minuten in de tweede periode: Stamenkovic kopte een hoekschop binnen. Union kreeg vervolgens nog enkele mogelijkheden om de score uit te diepen, maar uiteindelijk bleef het 2-0, ondanks een late uitsluiting voor Azzouni. Daar zal Kortrijk maar weinig om malen.

Waasland-Beveren - Zulte Waregem 0-5
Na dramatische prestaties tegen Royal Excel Moeskroen (3-0) en rivaal KV Kortrijk (0-5) moest Zulte Waregem zich ferm herpakken op bezoek bij Waasland-Beveren. Dat deden de jongens van Francky Dury wonderwel. De openingstreffer viel wel pas vlak voor rust, toen Hamdi Harbaoui, zaterdag nog de gebeten hond na een elleboogstoot, een strafschop omzette.

Na de pauze volgde een waar doelpuntenfestival. Een own-goal van Vukotic zette de toon, waarna Harbaoui een tweede strafschop kon benutten. Na de 0-4 van Bjordal ging de bal in de slotfase zowaar nog een derde keer op de stip. Ditmaal klaar Bongonda de klus. Waasland-Beveren droop met de staart tussen de benen af.

Cercle Brugge - Royal Excel Moeskroen 0-3
Ook in het Jan Breydelstadion stond enkel nog de eer (en de winstpremie) op het spel. Beide ploegen hadden er wel zin in in de eerste helft, wat een evenwichtige pot opleverde. Moeskroen kreeg echter de uitgelezen kans om te scoren, maar ervaren rot Leye miste vanop elfmeter.

Dat maakte de Senegalees na de pauze ruimschoots goed. Moeskroen greep de thuisploeg naar de keel en wist uiteindelijk drie keer te scoren. Tussen twee doelpunten van Leye door zette ook Pierrot de netten bol. Moeskroen pakte zo haar tweede zege van PO2, Cercle zakt naar de laatste plek in de poule.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws