'Supporters van Club Brugge mogen het meest klagen over VAR'

'Supporters van Club Brugge mogen het meest klagen over VAR'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 21:06di 14-05-2019 om 21:06

De videoref is net zo als elke week een discussiepunt in onze Jupiler Pro League. Dat was deze week niet anders. Na de rechtsreekse strijd om de titel tussen Club Brugge en KRC Genk speelde de videoref opnieuw een grote rol. Beide ploegen beweren dat ze benadeeld worden door de videoref, maar wie heeft er reden tot klagen? 

We zijn acht speeldagen ver in onze competitie en het is spannender dan ooit. Club Brugge won zondag met 3-2 van KRC Genk en doet weer volop mee voor de titel. Al vond Philippe Clement dat de 2-1 van Loïs Openda wel had moeten afgekeurd worden door de videoref. Hij zag namelijk een overtreding van Wesley op Aidoo. De videorefs bekeken de beelden, maar vonden het niet nodig om in te grijpen. Fans van beide ploegen claimen dat ze benadeeld worden en dat de titel hen 'niet gegund is'. 

VAR grijpt veel meer in bij Club
Scheidsrechtersbaas Johan Verbist publiceert na iedere speeldag een rapport over de tussenkomsten van de VAR. Uit de cijfers na zeven speeldagen blijkt dat de videoref vooral in de wedstrijden van Club Brugge de handen meer dan vol had. De VAR moest liefst negen keer tussenkomen in duels van Club.

Tijdens wedstrijden van KRC Genk in Play-Off 1 werd amper drie keer ingegrepen door de VAR. Daarbij oordeelde de videoref twee keer juist en maakte één fout, die fout draaide uit in het voordeel van Genk. 

Wie werd het meest benadeeld?
Over het geval van zondag met Wesley en Aidoo heeft Verbist nog niet gereageerd. Maar Club Brugge werd dus één penalty ontnomen en het kreeg er één onterecht tegen. Genk is (volgens de verslagen) tot nu toe nog niet benadeeld geweest in de Play-Offs. De fouten van de VAR draaiden dus vooral in het nadeel van de Bruggelingen uit. Er is dan ook geen twijfel dat de videoref opnieuw in de kijker zal staan tijdens de komende twee speeldagen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws