Mathijssen ziet goudklomp bij Club Brugge: Grote toekomst voor hem

Mathijssen ziet goudklomp bij Club Brugge: "Grote toekomst voor hem"

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 20:00di 14-05-2019 om 20:00

Club Brugge kon afgelopen weekend een zege vieren tegen KRC Genk, en daarvoor mocht het ook Loïs Openda bedanken. De spits heeft nog veel meer in zijn mars, zo weet Jacky Mathijssen.

Mathijssen kent Openda van bij de Belgische U19. "Hij is on-waar-schijn-lijk snel", geeft hij aan in Het Belang Van Limburg. "Zonder twijfel de snelste speler die ik ooit zag in mijn spelers- en trainerscarrière samen. Ik heb Sherjill MacDonald gehad bij Beerschot en Adekanmi Olufade bij Charleroi, maar... Zelfs als hij op zijn knieën moet beginnen, wint hij een spurtduel."

Mathijssen verwacht dan ook nog heel veel van de jonge aanvaller. "In mijn visie is het beter om in één aspect van het spel uit te blinken dan in alle aspecten een 6,5 of een 7 op 10 te hebben. Daarom denk ik dat er voor Openda een grote toekomst is weggelegd."

Nochtans was de match tegen Antwerp absoluut geen alles. "Toen ik die wedstrijd op Antwerp zag, heb ik me kwaad gemaakt. Zogezegd speelde Openda slecht. Maar de waarheid was dat hij werd aangespeeld zoals Siebe Schrijvers en niet als Loïs Openda. Als je hem in de diepte zou hebben aangespeeld in plaats van in de voeten, had Jelle Van Damme geen kans gemaakt. En natuurlijk heeft Loïs niet de technische kwaliteiten van Siebe.”

Poll

Is Openda volgend jaar basisspeler?

(631 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws