Opvallend gerucht uit Iran: 'Racing Genk plukt Iraanse Courtois voor koopje weg'

Opvallend gerucht uit Iran: 'Racing Genk plukt Iraanse Courtois voor koopje weg'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 19:10di 14-05-2019 om 19:10

Een opmerkelijk gerucht uit Iran. Big News Network meldt dat Racing Genk druk bezig is met de komst van keeper Ali Beiranvand, de vaste keus bij de nationale ploeg van Iraniërs. 

Beiranvand is nog actief in zijn geboorteland, waar hij onder contract staat bij topclub Persepolis. Genk legt naar verluidt 700.000 euro om het tot medio 2021 doorlopend contract van Beiranvand af te kopen. 700.000 mag als een koopje worden beschouwd, want Transfermarkt.com schat de huidige marktwaarde van de 31-voudig international op het vijfvoudige: 3,5 miljoen euro. 

Volgens de bron is Genk de Turkse clubs Fenerbahce, Besiktas and Çaykur Rizespor allemaal te snel af. Als Beiranvand inderdaad naar Genk trekt, moet hij de concurrentie aangaan met Danny Vukovic en onze jonge landgenoten Nordin Jackers, Maarten Vandevoordt en Gaëtan Coucke. 

WK 2018
De 1m94 lange Beiranvand speelde zoals gezegd al 31 duels voor Iran. Hij wist vooral furore te maken op het WK in Rusland. Beiranvand maakte indruk met meerdere geweldige reflexen en tijdens de groepsfase wist hij ook een penalty van Cristiano Ronaldo te stoppen. Later dat jaar wist hij ook de show te stelen in de Aziatische Champions League en de Asia Cup.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Begrijp jij dat Genk een keeper wil halen?

(583 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws