Bolasie en Sørloth scoren niet meer: Deze terugval is normaal

Bolasie en Sørloth scoren niet meer: "Deze terugval is normaal"

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 18:50di 14-05-2019 om 18:50

Anderlecht en KAA Gent kwamen afgelopen winter in de zoektocht naar doelpunten uit bij spelers uit de Premier League. Anderlecht betaalde 1 miljoen euro om Yannick Bolasie te huur van Everton, terwijl Gent een som van 350.000 euro aftikte aan Crystal Palace om de rest van het seizoen de beschikking te hebben over Alexander Sørloth. Na een sterke start zijn beide aanvallers weggezakt.

Het laatste doelpunt van Bolasie (4 goals) dateert van 17 maart, terwijl Sørloth (4 goals) al sinds 3 maart droog staat voor de Buffalo's. Dennis Van Wijk kijkt daar niet van op. "In het begin teren die spelers op de adrenaline van de nieuwe omgeving en kunnen ze bergen verzetten. Maar op een bepaald moment speelt het gebrek aan matchritme mee. Zeker als je in een ploeg voetbalt die niet zo goed draait", zegt de clubloze coach in Het Laatste Nieuws.

Van Wijk weet uit ervaring dat je bij huurspelers rekening moet houden met een terugval. "AA Gent en Anderlecht zijn niet de beste ploegen van deze Play-off 1. Door hun reputatie en stormachtige beginperiode, begon iedereen veel van Sørloth en Bolasie te verwachten, terwijl deze terugval normaal is."

Toegevoegde waarde
Wat betreft Van Wijk valt de balans bij Bolasie als Sørloth uiteindelijk positief uit. "Als je hun hele huurperiode bekijkt, vind ik hun inbreng sowieso positief. Ze brengen extra klasse op het veld. En waar het publiek misschien minder oog voor heeft: zo’n speler verhoogt ook de kwaliteit op training."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws