UPDATE: Geschillencommissie toont geen genade na elleboog van Harbaoui

UPDATE: Geschillencommissie toont geen genade na elleboog van Harbaoui

Gepubliceerd: vrijdag 17 mei 2019 om 17:15vr 17-05-2019 om 17:15

Zulte Waregem werd vorige week in eigen huis vernederd door aartsrivaal KV Kortrijk: 0-5. Dat kwam mede doordat Hamdi Harbaoui al na tien minuten rood kreeg voor een elleboogstoot. De Geschillencommissie wil hem voor vijf duels schorsen voor deze actie.

Het Bondsparket besloot om geen voorstel tot minnelijke schikking voor te leggen en dus boog de Geschillencommissie zich over de strafmaat. En die is niet mild uitgevallen voor de Tunesische spits van Essevee. De Geschillencommssie wil Harbaoui als straf liefst vijf wedstrijden op de tribune zetten. Daarnaast kan hij rekenen op een boete van 5000 euro.

De schorsing geldt alleen voor eerste wedstrijden van het eerste elftal, maar gaat donderdag pas in. Harbaoui kan woensdag zodoende nog wel in actie komen tegen Waasland-Beveren. Harbaoui krijgt op Het Freethiel een laatste kans om een gooi te doen naar de tweede topschutterstitel. Momenteel staat hij op gelijke hoogte met Racing Genk-spits Mbwana Samatta. Beide goalgetters hebben 23 doelpunten achter hun naam staan. Daar kan alleen woensdag nog wat bijkomen voor Harbaoui, terwijl Samatta nog twee keer aan het kanon kan staan.

Update 17/05 17.15u: Zulte Waregem heeft slecht nieuws gekregen van de Geschillencommisie. Die toont geen medelijden voor Essevee en Harbaoui en houdt vast aan de schorsing van vijf wedstrijden. Hij mist daardoor de laatste wedstrijd van het seizoen en het begin van volgend seizoen.

Poll

Is 5 matchen de juiste straf?

(219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws