Anderlecht liet mooie kans op Ajax-smaakmaker onbenut: Ik zei nog: 'Koop hem'

Anderlecht liet mooie kans op Ajax-smaakmaker onbenut: "Ik zei nog: 'Koop hem'"

14-05-2019 10:45 Laatste update: 10:47
18

Heel Europa keek deze Champions League-jaargang met open mond naar de prestaties van Ajax. Ook de panelleden in Extra Time waren onder de indruk. Filip Joos vraagt zich vooral af waar de limiet van Hakim Ziyech zal liggen.

Zo vond de voetbalcommentator Ziyech op het afgelopen WK niet zo sterk spelen. Jan Mulder is het duidelijk niet eens met zijn tafelgenoot. "Hij was daar ook niet slecht, daar overdrijf je", aldus de Nederlandse ex-voetballer én analist.

Enkele jaren terug speelde Ziyech nog voor FC Twente, toen Mulder hem tipte bij Anderlecht. "Ik heb nog tegen mensen van Anderlecht gezegd toen hij nog bij Twente speelde en zeven of acht miljoen kostte: 'Koop hem!'", vertelt hij. Anderlecht liet de raad van de analist echter links liggen.

35 miljoen euro
Nu maakt Ziyech het mooie weer bij Ajax. Toch is hij daar ook niet altijd onbesproken geweest. "Die jongen werd acht maanden geleden nog uitgefloten in de Arena", aldus Mulder. Inmiddels is de marktwaarde van de Marokkaan opgelopen tot een slordige 35 miljoen euro.