'Volgende topaankoop FC Barcelona: Griezmann komt, Coutinho moet weg'

'Volgende topaankoop FC Barcelona: Griezmann komt, Coutinho moet weg'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 09:09di 14-05-2019 om 09:09

FC Barcelona maakt serieus werk van Antoine Griezmann. Volgens meerdere Spaanse media is het vrijwel zeker dat de Franse wereldkampioen Atlético Madrid verruilt voor de Catalanen.

Barça is zelfs al persoonlijk rond met de 28-jarige aanvaller, zo meldt radiostation Cadena SER. Hij is door een transferclausule voor 125 miljoen euro op te halen bij Atlético. Voor Griezmann ligt een lucratief vijfjarig contract klaar in Camp Nou. Samen met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt van Ajax moet hij één van de drie topaankopen worden deze zomer.

Griezmann is bij Barça in beeld voor twee posities, die van linksbuiten en spits. Hij moet in eerste instantie een droomvoorhoede gaan vormen met Lionel Messi en Luis Suarez. Langzaam maar zeker moet de linkspoot de 32-jarige Uruguayaan opvolgen in de punt van de aanval. Barça is van mening dat het met Griezmann eindelijk adequaat inspeelt op het vertrek van Neymar.

De komst van de Fransman betekent slecht nieuws voor Philippe Coutinho. De Braziliaanse recordaankoop stelt teleur en mag volgens Diario Sport alweer vertrekken deze zomer. Sterker nog: beide partijen zetten nadrukkelijk in op een transfer. Een terugkeer naar de Premier League ligt voor de hand, al kan het mogelijke transferverbod van Chelsea roet in het eten gooien.

Een vertrek van Coutinho moet Barça de financiële armslag geven om na Frenkie de Jong ook De Ligt en Griezmann te presenteren. Overigens was Griezmann vorige zomer al op weg naar Camp Nou, maar toen wist Atlético hem te verleiden met een nieuw en verbeterd contract.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws