'Ajax wil stunten op transfermarkt en gaat vol voor sterspeler van ... PSV'

'Ajax wil stunten op transfermarkt en gaat vol voor sterspeler van ... PSV'

14-05-2019 00:12
3

Ajax zet vol in op een terugkeer van Steven Bergwijn naar Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf maandagavond laat. De vleugelaanvaller van PSV zelf zegt niet direct nee tegen een rentree op het oude nest.

Ajax heeft zich gemeld bij het management van de 21-jarige Bergwijn. Directeur spelersbeleid Marc Overmars hoopt dat de aanvaller de overgang wil maken naar de hoofdstad. Ajax heeft echter wel concurrentie van clubs uit het buitenland. 

Bergwijn's zaakwaarnemer Fulco van Kooperen bevestigt het contact met Overmars over Bergwijn. "Ik kan niet ontkennen dat Stevie tussen Marc Overmars en mij ter sprake is gekomen", laat hij weten aan De Telegraaf. Het is niet duidelijk wat PSV voor Bergwijn verlangt. Volgens PSV-watchers moet de aanvaller de duurste speler uit de clubgeschiedenis gaan worden. Dat zou betekenen dat hij meer dan 35 miljoen euro op moet brengen. Het record staat nog op naam van Memphis Depay.

Bergwijn heeft al een verleden bij Ajax en speelde tot 2011 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. PSV haalde hem op en zag de Oranje-international in het seizoen 2016/2017 definitief doorbreken.