Mata heeft gigantische troef: Hij is heel erg snel en lijkt wel een verspringer

Mata heeft gigantische troef: "Hij is heel erg snel en lijkt wel een verspringer"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 23:42ma 13-05-2019 om 23:42

Club Brugge gooide de titelstrijd zondag helemaal open. Na een 3-2-overwinning tegen primus KRC Genk gelooft de Brugse burger weer in het allerhoogste. Met een ijzersterke verdediger als Clinton Mata in de rangen krijgt dat vertrouwen nog een extra boost.

Ook tegen Genk presteerde Mata, de voorbije weken al steevast uitblinker, weer uitstekend. "Hij is echt één van de ontdekkingen van de Play-Offs, want Leko heeft hem daar pas op de eerste speeldag, tegen Gent, gezet", spaart Peter Vandenbempt zijn lof niet bij Extra Time. "Hij was outstanding."

"Hij maakt gebruik van zijn snelheid om de tegenstand terug te halen. Hij is heel erg snel en komt er ook voetballend goed uit. Zijn passen worden altijd maar groter, hij lijkt wel een verspringer." Directe tegenstander Leandro Trossard kwam er niet aan te pas, al deed die zijn uiterste best. "Het waren eigenlijk twee stieren die tegen elkaar beukten", vergelijkt Vandenbempt.

Dat Mata zo'n impact zou hebben op het spel van Club Brugge, had de journalist eigenlijk niet verwacht. "We waren toch een beetje verbaasd dat hij daar stond, op die positie in die driemansverdediging. Dat had hij nog nooit gedaan voor deze Play-Offs. Hij heeft inderdaad de snelheid en de kracht", geeft Vandenbempt credits aan Ivan Leko.

Poll

Is Mata de beste speler van Club in de Play-Offs?

(223 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws