Wesley maakte geen fout: Als je daarmee begint, kan je beter basketbal spelen

Wesley maakte geen fout: "Als je daarmee begint, kan je beter basketbal spelen"

13-05-2019 23:06
19

Koploper KRC Genk ging zondag met 3-2 ten onder bij eerste achtervolger Club Brugge. Bij de 2-1 van Loïs Openda sprong de hele bank van de Limburgers in woede op vanwege een vermeende slag van Wesley Moraes richting Joseph Aidoo. Onterecht, oordeelt het panel van Extra Time.

"Als je daarmee begint ...", opent Arnar Vidarsson zijn analyse. "Natuurlijk raakt hij hem. Maar je kan niet anders op een voetbalveld. Als je daarmee begint, dan moeten we twee ringen op het veld zetten en basketbal beginnen spelen", aldus de IJslander.

Peter Vandenbempt kon zijn tafelgenoot alleen maar gelijk geven. Bovendien gooit hij nog een extra argument op tafel. "Er was anderhalve seconde tussen het contact en het moment waarop Aidoo valt", voegt de radioman toe.

"Ik volg dit ook", neemt Filip Joos het woord. "Ik snap alleen niet dat je dan bij de volgende fase, de penalty, als VAR wél ingrijpt. Dat begrijp ik dan ook niet." "Niets aan", beaamt Vandenbempt. "Dit is zeker geen 'clear error'. Je kan goed zien dat Openda bij het contact al horizontaal zweeft. Niet elk contact is een overtreding", besluit hij met wijze woorden.