Genk-voorzitter: Wij zijn de enige ploeg die échte strategie met de jeugd heeft

Genk-voorzitter: "Wij zijn de enige ploeg die échte strategie met de jeugd heeft"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 22:50ma 13-05-2019 om 22:50

Ondanks de nederlaag van KRC Genk bij Club Brugge (3-2) staat de koploper er nog steeds goed voor. Niet alleen op het hoogste niveau oogst Genk echter lof, ook bij de jeugd is de overmacht groot. Peter Croonen legt de sterktes van zijn club uit.

"Er zijn drie peilers in onze sportieve politiek: de jongeren van onze academie, de jonge internationale talenten die we zo lang mogelijk proberen behouden en ten slotte enkele spelers die we nodig hebben om het evenwicht in de ploeg te krijgen", somt de voorzitter van Genk op bij RTBF.

De voorbije weken speelden de U15, U16, U18 én U21 van Genk kampioen. Weelde bij de jeugd, zo blijkt. "Wij zijn erg sterk in de rekrutering", verklaart Croonen. "Wij weten onze jongeren te behouden omdat we hen de hoop geven om te spelen in het eerste elftal."

"Ik denk dat Genk de enige ploeg is die écht een strategie heeft om met de jeugd te werken", richt Croonen zich tot de andere Belgische topclubs. Verder is de scouting essentieel. "Als we een speler gevonden hebben, kijken we wie de makelaar is. Als er tijdens de onderhandelingen onaanvaardbare voorstellen zijn, gaan we de speler weigeren, zelfs als dat moeilijk is", besluit de voorzitter.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan jij de 10 voetballers vinden? TAG ook een maat die dit zeker niet gaat weten!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is Genk de Belgische club die het best met de jeugd werkt?

(345 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws