Vervangt Club Brugge Leko met Clement? Zou als bestuurder twee keer nadenken

Vervangt Club Brugge Leko met Clement? "Zou als bestuurder twee keer nadenken"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 21:20ma 13-05-2019 om 21:20

Club Brugge staat binnenkort voor een belangrijke keuze. Ivan Leko lijkt aan zijn laatste weken als trainer van Blauw-Zwart bezig. Hij heeft een aflopend contract, dat nog steeds niet verlengd is. Moet Club Brugge afscheid nemen van de succescoach.

Er zijn steeds meer geruchten dat Club Brugge eraan denkt om Leko te vervangen met Philippe Clement.  "In het milieu is het een publiek geheim dat er al verkennende gesprekken en zelfs meer geweest zijn", zegt RTBF-journalist Pasal Scimè. "

Voor Leko zou het alleszins afgelopen zijn. "Er wordt veel gespeculeerd. Volgens mij weet Ivan Leko al enkele weken dat zijn lot in Brugge bezegeld is. Maar chapeau voor hem dat hij de moed niet laat zakken. Zijn boodschap blijft aankomen bij zijn spelers", klinkt het.

Leko vs Clement
Scimé vraagt zich echter af of Club Brugge wel afscheid moet nemen van Leko. "Eerlijk gezegd zou ik toch twee keer nadenken als ik bestuurder van Club Brugge was. Als Club kampioen wordt, moet je dan echt Philippe Clement gaan halen, wetende dat als diens Genk geen kampioen wordt, het misschien ook zal zijn omdat zijn spelers de druk niet aan konden?"

"Bovendien zou dat betekenen dat Club niet meer met drie achterin zou gaan spelen. Club zou dan weken verliezen om zijn tactiek te veranderen, om het spelsysteem van Clement erin te krijgen. Dat zal zijn invloed hebben op het seizoensbegin en misschien zelfs de eerste Europese wedstrijden van Club volgend seizoen", geeft Scimé aan.

Poll

Moet Club Brugge Leko vervangen met Clement?

(1442 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws