Scherpe uithaal richting Anderlecht: 'Wandelclub voor minderbedeelde bejaarden'

Scherpe uithaal richting Anderlecht: 'Wandelclub voor minderbedeelde bejaarden'

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 21:04ma 13-05-2019 om 21:04

RSC Anderlecht lijkt onder Karim Belhocine steeds wat beter voor de dag te komen. Dat zorgde de voorbije twee wedstrijden voor een vier op zes. Toch zijn de fans niet onder de indruk van hun ploeg. Ook columnist Marc Didden niet.

In Humo is Didden bijzonder streng voor de Brusselaars. 'De levensvragen waarmee dit opstel begint, zijn ingegeven door de diepe droefenis waarmee ik dezer dagen kamp als ik zie hoe het mijn Royal Sporting Club Anderlecht vergaat', schrijft hij.

'Hoe dit voormalige champagnegedreven elftal nu over de mat strompelt als een wandelclub voor minderbedeelde bejaarden. Hoe ze blij zijn als een dozijn dode mussen wanneer ze eens ergens niet verliezen of na wat onhandig geklooi toch een pyrrusoverwinning uit de brand slepen', is Didden streng.

Hij ziet maar weinig beterschap bij paars-wit. 'Oorzaak van die afgang? Geleerden buigen zich erover, de Universiteit van Anderlecht is een diepgaand onderzoek gestart. Niemand weet iets. Behalve ik. Dat ze die verdomde roze truitjes eens weggooien, zeg ik! Want roos is een kleur uitsluitend bestemd voor flamingo’s, zomerwijn en het ondergoed van bepaalde nieuwsankers, maar is helemaal een no-no voor voetballers, en zeker niet als ze Adrien Trebel heten', besluit hij.

Poll

Is de kritiek op Anderlecht terecht?

(209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws