Leko wil ongelijk van Club Brugge-bestuur bewijzen: Hij begrijpt dat niet

Leko wil ongelijk van Club Brugge-bestuur bewijzen: "Hij begrijpt dat niet"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 18:47ma 13-05-2019 om 18:47

Ivan Leko zal niet dit seizoen vertrekken bij Club Brugge. Het contract van de Kroaat wordt niet meer verlengd. Volgens Stephan Keygnaert zal Leko er echter alles aan doen om een tweede opeenvolgende landstitel te pakken met Blauw-Zwart.

"Leko en zijn persoonlijke oorlog met het bestuur speelt duidelijk mee. Leko weet dat het bestuur van Club besloten heeft zijn contract niet te verlengen. Hij begrijpt dat niet, is fier op wat hij gepresteerd heeft en herhaalt steevast wat hij verwezenlijkt heeft. Het zou héél straf zijn mocht hij nog kampioen worden. Dan trekt hij een lange neus naar de club die niet met hem wil doorgaan", vertelt Keygnaert tijdens HLN Vista!.

"Voor de start van PO1 heeft Leko gezegd dat zijn beslissing genomen is, omdat hij vond dat het uitblijven van gesprekken rond een verlenging een signaal was. Het bestuur van Club kijkt daarbij naar het bredere plaatje en is rond een aantal thema’s niet tevreden. Dat heeft niets te maken met Operatie Zero, waar de club vanaf minuut één achter zijn trainer is gaan staan. Maar zijn ‘people management’ kan beter."

"Hoe hij sommige persoonlijkheden aanpakt. Wesley bijvoorbeeld, die hij er in Eupen twintig minuten voor tijd afhaalt terwijl die dacht zijn doelsaldo nog op te krikken. Dan moet je tactvoller zijn in plaats van de confrontatie op te zoeken", besluit Keygnaert.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws