Vandenbempt blijft voorstander van VAR: Dat geeft extra pigment aan wedstrijd

Vandenbempt blijft voorstander van VAR: "Dat geeft extra pigment aan wedstrijd"

13-05-2019 18:28
13

De afgelopen weken was er opnieuw veel commotie omtrent de Video Assistent Referee (VAR). Peter Vandenbempt blijft echter een grote voorstander van het systeem. Dat vertelt de analist tijdens vragensessie op de Facebookpagina van Sporza.

 "Ik ben en blijf een voorstander van de videoreferee, maar dan moeten die taken wel goed uitgevoerd worden. Als de VAR niet ziet of niet kan zien wat hij moet zien niet natuurlijk", aldus Vandenbempt. "Als ze op het einde van de play-offs een balans opmaken, zal die ook ongelooflijk positief zijn. Al kan ik voorstellen dat Club Brugge daar anders over denkt. Met het systeem is alleszins niets mis. Het zijn de mensen achter de knoppen die kunnen falen."

 "De spanning die zo'n interventie van de VAR met zich meebrengt, vind ik trouwens ongelooflijk. Dat geeft een extra pigment aan een wedstrijd. Kijk maar naar PSG - Manchester United in de Champions League. Dat was pure dramatiek. Op zo'n moment zou ik graag in het hoofd van de scheidsrechter kijken. Daarom: hiep, hiep, hoera voor de VAR", besluit Vandenbempt.