Van der Elst waarschuwt bestuur van Oostende: Bewezen dat er bakken werk is

Van der Elst waarschuwt bestuur van Oostende: "Bewezen dat er bakken werk is"

13-05-2019 17:51

KV Oostende verloor afgelopen weekend met 0-3 tegen KVC Westerlo. Een pijnlijk nederlaag in het zwakste seizoen van KVO sinds de terugkeer naar de Jupiler Pro League. Interim-coach Franky Van der Elst roept dan ook om versterking.

"We kunnen hier niet veel over zeggen. De laatste twee matchen zijn er nu echt te veel aan", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Dit trek je dit seizoen niet meer recht. En STVV, de ploeg die woensdag op bezoek komt, is in principe nog beter."

"Dit seizoen was het sportief niet genoeg en op het vlak van mentaliteit was het nog veel slechter. Het leek meer op een oefenwedstrijd tussen een vierdeklasser en een ploeg uit 1A. En wij waren de vierdeklasser. We zijn simpelweg overklast door een ploeg uit 1B."

"Dit is een wake-upcall voor bepaalde mensen die denken dat we niet veel werk hebben in het tussenseizoen. Integendeel, het is nu nogmaals bewezen dat er bakken werk is. De beoordeling en de analyse zal na het seizoen streng maar rechtvaardig zijn. Ik hoop dat we dit woensdag tegen STVV niet nogmaals moeten meemaken, want dit is gewoon te pijnlijk", besluit Van der Elst.