Volgend seizoen 18 clubs in 1A? Het wordt belangrijke week in Belgisch voetbal

Volgend seizoen 18 clubs in 1A? "Het wordt belangrijke week in Belgisch voetbal"

Gepubliceerd: maandag 13 mei 2019 om 17:12ma 13-05-2019 om 17:12

Volgens Peter Vandenbempt bestaat de kans dat er volgend seizoen 18 ploegen zullen aantreden in de Jupiler Pro League. Dat verklaarde de Vandenbempt in zijn wekelijkse analyse bij Radio 1.

"Deze week wordt volop gestreden voor de titel en de Europese tickets, maar naast het terrein kan het nog spannender worden", stelt de analist. "In de rechtbank krijgen we een procedureslag om te overleven. Het zou dus kunnen dat ons voetbal op het einde van de week in een chaos terechtkomt.

"Stel je voor dat de rechter in kortgeding oordeelt dat de procedure bij de voetbalbond over matchfixing moet worden uitgesteld. Dan zijn we vertrokken voor wie weet wat. En de voetbalbond heeft haast om de reeksen voor volgend seizoen samen te stellen. Ze wil snel weten wie in welke afdeling speelt. Met al die burgerlijke partijen kan het een cascade van klachten over en weer geven."

"Waar eindigt het dan? Krijgen we een eerste klasse met 18 clubs? Dan kan als ze KV Mechelen, Waasland-Beveren en Lokeren in afwachting van de afloop toch toelaten. Het wordt dus een belangrijke week voor het Belgische voetbal", besluit Vandenbempt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws