Vanaken reageert na belangrijke zege: “Op dat vlak waren we superieur”

Vanaken reageert na belangrijke zege: “Op dat vlak waren we superieur”

13-05-2019 16:28 Laatste update: 16:30
35

Club Brugge pakte een belangrijke driepunter tegen leider KRC Genk. Na afloop reageerde Hans Vanaken tegenover Het Laatste Nieuws.

Vanaken scoorde, maar miste ook een strafschop. “Heel jammer dat ik hem mis, want nadien was het nog spannend met onder meer die bal op de paal van Samatta. Al denk ik wel dat we verdiend wonnen. Het was de eerste keer dat ik twijfelde over de hoek. Normaal gezien ben ik altijd zeker nog voor ik de penalty neem, ik weet niet waarom ik vandaag twijfelde. Het is de eerste die ik mis, ik hoop dat het ook de enige blijft.”

“Mijn doelpunt met het hoofd?”, gaat Vanaken verder. “Dat was een belangrijke. We waren voor de rust al beter, maar zij scoren meteen op een stilstaande fase. We waren qua voetbal niet superieur, maar wel op het vlak van druk zetten en de kansen die we bijeen speelden. De eerste 20 minuten na rust waren indrukwekkend. We wisten dat we moesten winnen om een kans op de titel te behouden, nu moeten we dat donderdag opnieuw doen. We kijken match per match, op naar Standard donderdag.”