KRC Genk heeft geen reden om in te storten: ‘Ze hoeven niet te twijfelen’

KRC Genk heeft geen reden om in te storten: ‘Ze hoeven niet te twijfelen’

13-05-2019 14:29 Laatste update: 14:54
14

KRC Genk ging kopje onder tegen dichtste achtervolger Club Brugge (3-2). De titelstrijd is nu een beetje spannender geworden, al denkt Peter Vandenbempt dat KRC Genk geen reden heeft om te panikeren.

Het verschil bedraagt nu 2,5 punten met Club Brugge. ‘Alleen is de vraag: hoe gaat Genk reageren op deze tegenslag? In Brugge zag ik gisteren nog een felle reactie in de slotminuten. Het scheelde maar een centimeter of 5. Als Samatta niet op de paal trapt, is het toch feest’, vertelt Vandenbempt aan Sporza.

‘Daarom zie ik geen enkele redenen om te denken dat Racing Genk plots gaat instorten’, gaat hij verder. ‘Ik merkte wel mindere prestaties van een aantal sleutelspelers op: van Trossard, Malinovskiy of Berge bijvoorbeeld. Al kon die laatste een voedselvergiftiging als excuus inroepen.’

Genk heeft nog twee finales voor de boeg. ‘Philippe Clement zei dat Genk 3 matchballen heeft om kampioen te worden. De eerste hebben ze in het net geslagen. Nu is het de vraag of de arm niet begint te trillen zoals in het tennis. Als je het realistisch bekijkt heeft Genk op 8 speeldagen 1 punt prijsgegeven op Club Brugge.’

’18 op 24 tegenover 19 op 24. Nu speelt de leider in Anderlecht en daarna thuis tegen Standard. Dat zijn om uiteenlopende redenen momenteel de zwakste ploegen van Play-off I. Genk hoeft dus niet te twijfelen’ aldus Vandenbempt.