VP 11 Van De Week, Speeldag 8: Club Brugge laat zich niet kisten

VP 11 Van De Week, Speeldag 8: Club Brugge laat zich niet kisten

13-05-2019 11:15

Ook op Speeldag 8 vielen er weer heel wat mooie dingen te beleven op de Belgische velden. Wij haalden de elf spelers eruit die een speciale vermelding verdienen.

Clean sheet bij Charleroi
Met enkele puike reddingen heeft Rudy Riou zich in ons team van de week gekeept. De doelman van Charleroi hield de netten schoon tegen Beerschot-Wilrijk (0-3) en zag zijn team in een schitterende uitgangspositie komen voor poulewinst.

Achteraan kunnen we niet rond het duo Clinton Mata en Brandon Mechele heen. De verdedigers van Club Brugge hielden zich uitstekend staande tegen ploeg in vorm KRC Genk. Mata gaf daarbij ook een assist. Linksback Kristof D'Haene van KV Kortrijk deed nog beter met een assist én een goal. Bij Anderlecht valt Sebastiaan Bornauw niet uit de elf weg te denken.

Hyperaanvallend middenveld
Op het middenveld geven we de controle volledig uit handen en hopen we vooral op balbezit. Met Yari Verschaeren en Jonathan David hebben we twee technische wonders in het centrum. Snelheid op de flanken krijgen we dan weer van Didier Lamkel Zé en Krépin Diatta.

Revelatie en oude bekende
Ambroise Gboho toont bij Westerlo aan dat hij misschien wel een stapje naar 1A kan zetten. Hij scoorde nu ook twee keer tegen KV Oostende (0-3). Ervaren rot Teddy Chevalier zorgde bij een ontketend KV Kortrijk voor een goal en een assist.