Plots is Mata 'fan' van Anderlecht: “Wie weet”

Plots is Mata 'fan' van Anderlecht: “Wie weet”

13-05-2019 08:06
15

Club Brugge speelt nog een rol in de titelstrijd, maar een zes op zes in de komende twee matchen kan alsnog onvoldoende zijn voor een blauw-zwarte titel. Dat beseft ook Clinton Mata.

Club Brugge pakte in Play-Off 1 al negentien punten. Het verloor in de eindstrijd nog maar één keer, maar kan straks toch met lege handen staan. Toch is het geloof in de titel sinds zondag terug bestaand bij Club Brugge. "Zolang iets mogelijk is in het voetbal, moet je erin geloven", noteerde Sportwereld uit de mond van Mata.

Club Brugge trekt op speeldag negen naar Standard. Daarna volgt op de slotspeeldag een thuismatch tegen Royal Antwerp FC. "Wij hebben nog twee moeilijke matchen tegen Standard en Antwerp, maar we hopen nog. Dit was de belangrijkste match van het seizoen en iedereen was op de afspraak."

Mata, die in het verleden Anderlecht links liet liggen, hoopt nu dat paars-wit de rivaal uit Brugge helpt. Donderdag ontvangt paars-wit immers KRC Genk. "Paars-wit zit in een positieve spiraal, dus wie weet... Het is nog maar 2,5 punten. Ik denk dat we pas over een week zullen weten wie de nieuwe kam­pioen is."