Geen titel voor Club Brugge ondanks dat record? Het is goed mogelijk

Geen titel voor Club Brugge ondanks dat record? Het is goed mogelijk

13-05-2019 07:30
2

De titelstrijd in de Jupiler Pro League is nog niet gestreden. Club Brugge won zondag met 3-2 van KRC Genk. Door de zege stevent Club Brugge af op een persoonlijk record in Play-Off 1, maar is dat voldoende om op het einde van de rit met een prijs te staan.

Tijdens de eerste acht speeldagen van Play-Off 1 verzamelde Club Brugge 19 punten. Het verloor op speeldag 4 met 3-1 op het veld van KRC Genk. Daarna kwam het op speeldag 5 niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Royal Antwerp FC. Voor de rest won Club Brugge al haar matchen dit seizoen in Play-Off 1.

In het seizoen 2015 – 2016 kende Club Brugge tot nu haar beste Play-Off 1 ooit. Toen verzamelde het na 10 speeldagen 22 punten. Club Brugge kan dat record dit seizoen dus verbreken. Dan moet het uit bij Standard en thuis bij Antwerp wel minstens 4 op 6 pakken.

Het is enkel maar de vraag of dat record ook een titel gaat opleveren. Club Brugge telt nu in de stand immers 3 punten minder dan KRC Genk. Moesten Genk en Club Brugge na 10 speeldagen gelijk eindigen, mag Blauw-Zwart zich kampioen noemen. Dat heeft te maken met de halvering van de punten. Genk kreeg er toen een half puntje bij.