VP Rapport: De gouden wissel van Leko en krachtpatser Wesley

12-05-2019 21:02 Laatste update: 21:12
3

Het is weer spannend in de Jupiler Pro League. Club Brugge speelde zeker niet haar beste match van het seizoen, maar won wel met 3-2 van KRC Genk. De spelersbeoordelingen na de zege tegen de leider.

Ethan Horvath – 6,5
De doelman van Club Brugge stond niet in een schietkraam, maar reageerde wel attent op de schamele kansen van KRC Genk.

Clinton Mata – 7,5
Trossard zagen we amper of niet en dat kwam mede door de prestaties van Mata. Was in de opbouw evenwel niet al te zuiver om een hoger cijfer te verdienen.

Brandon Mechele – 7,5
Trossard niet gezien, maar Ito en Samatta ook niet met dank aan Mechele. Verloor amper of nooit een één-tegen-één-duel.

Stefano Denswil – 7
Speelde samen met Mechele achterin een meer dan degelijke match. Het Brugse centrum had haar zaakjes goed voor elkaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

De titelstrijd is nog niet gestreden! @clubbrugge stuurt @krcgenkofficial met een 3-2 nederlaag en zonder titel terug naar huis #clubbrugge #krcgenk #genk #vanaken #openda #vormer #clugnk

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Emmanuel Dennis – 5
Was na drie minuten al de gebeten hond. Dennis vergat Dewaest en de 0-1 kwam op het bord. Kon zich daarna niet herpakken.

Ruud Vormer – 6,5
Club Brugge won de strijd op het middenveld. Vormer was baas, zonder uit te blinken.

Hans Vanaken – 7
Wanneer Club Brugge in nood is, duikt Vanaken op. Kopte staalhard de 1-1 op het bord. Het moment dat de match volledig keerde in het voordeel van Club Brugge.

Mats Rits – 5
Werken deed Rits genoeg. Het middenveld van Genk werd daardoor lamgelegd.

Krepin Diatta – 7
Zocht in de eerste helft naar zijn beste vorm, en vond die na de rust. Scoorde een knappe goal waardoor Club Brugge de match definitief naar zich toe trok.

Siebe Schrijvers – 5
Moest vervroegd naar de kant. Hij was het daar niet mee eens, maar zijn vervanger Openda gaf Leko gelijk. Buiten hard werken kwam Schrijvers zondag niet.

Wesley Moraes – 7,5
Heer en meester in de duels. Mocht bij de 2-1 zijn armen gebruiken. Scoorde zelf niet, maar was wel enorm belangrijk voor Club Brugge/

Loïs Openda – 7,5
Hij begon op de bank, maar groeide uit tot de matchwinnaar. Openda viel in, scoorde en versierde een strafschop. Dat is helemaal niet verkeerd.