VP Rapport: Spelers van KRC Genk geven niet thuis tegen Club Brugge

12-05-2019 20:24 Laatste update: 20:34
11

KRC Genk liet veel voetbalfans dit seizoen al genieten, maar zondag speelden de Limburgers tegen Club Brugge ver onder hun normale niveau. Na de 3-2 nederlaag tegen Club Brugge moeten we dan ook streng zijn voor de spelers van Genk.

Danny Vuković – 5,5
Aan de doelman van Genk lag de nederlaag niet. Aan geen van de drie treffers kon de Australiër iets doen, maar de nul op het bord houden lukte helemaal niet. De strafschop van Vanaken 'keek' hij tegen de lat.

Joakim Mæhle – 5
De Deen kan normaal de hele flank bestrijken, maar deed dat zondag amper. Kon de aanvallen van Diatta in de tweede helft niet meer afstoppen.

Sébastien Dewaest – 4
Leek vroeg in de wedstrijd de matchwinnaar te worden, maar zijn goal werd na de rust volledig uitgeveegd. Dat kwam mede door hemzelf. Bij de 1-1 van Vanaken stond Dewaest niet goed te dekken. Later gaf Dewaest ook nog een strafschop weg.

Joseph Aidoo – 5
Vocht de nodige duels met Wesley uit. Stond ook een paar keer oog in oog met de Braziliaan. Kwam na negentig minuten als verliezer uit de bus. Ging neer bij de 2-1, maar had daar de VAR niet moeten ingrijpen?

Jere Uronen – 5
Kende net zoals zijn collega verdedigers een lastige tweede helft. In de eerste helft hield hij nog degelijk stand.

Sander Berge – 5
De Noor is normaal een heerser op het middenveld, maar was dat zondag niet. Verdedigde samen met Dewaest in de zone bij de 1-1 en deed dat dus onvoldoende.

Ruslan Malinovsky – 5
De Oekraïner probeerde in de eerste helft Genk op sleeptouw te nemen, maar vond weinig of amper aanspeelpunten; Verdween na de rust uit de match.

Dit bericht bekijken op Instagram

De titelstrijd is nog niet gestreden! @clubbrugge stuurt @krcgenkofficial met een 3-2 nederlaag en zonder titel terug naar huis #clubbrugge #krcgenk #genk #vanaken #openda #vormer #clugnk

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Bryan Heynen – 5
Moest net als Berge en Malinovsky zijn meerdere erkennen in het Brugse middenveld.

Junya Ito – 3
De Japanner zat geen moment in de match. Geen enkele actie lukte. De Japanner kreeg geen bal tussen de palen. Kon bij een 0-1 voorsprong de bal op een presenteerblaadje afleggen voor Trossard, maar hij speelde hem ver achter zijn ploegmaat. Typerend voor zijn match.

Aly Samatta – 3
Samatta mag dan dit seizoen al heel wat furore en goals hebben gemaakt. Zondag was de topschutter van de Jupiler Pro League een schim van zichzelf. Kenmerkend voor zijn match: in de slotfase scoorde hij niet de 3-3, maar mikte hij zijn kopbal op de paal.

Leandro Trossard – 4
De meest bedrijvige aanvaller van Genk, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Trossard werkte hard, maar de Brugse achterhoede had het Genkse goudhaantje in haar achterzak.