Club Brugge stelt Genks titelfeest uit, spanning in de titelstrijd is terug

12-05-2019 19:41 Laatste update: 20:09
116

KRC Genk mag zich nog geen kampioen van België noemen. Zondag verloor het met 3-2 tegen Club Brugge. Blauw-Zwart mocht in de tweede helft niet klagen over de VAR en ook de inbreng van Loïs Openda was cruciaal voor de Brugse zege.

Indien KRC Genk zondag won op het veld van Club Brugge, veroverde het de landstitel en na drie minuten zag het er geweldig uit voor de Limburgers. Bij een vrije trap was iedereen aan de tweede paal Dewaest vergeten. De verdediger werkte af als een echte spits en versloeg Horvath tegenvoets.

Na de openingsgoal eiste Club Brugge de bal op. Veel deed Blauw-Zwart daar evenwel niet mee. In de eerste helft kregen we in het Jan Breydelstadion veel strijd en inzet te zien, maar weinig goed voetbal. Beide ploegen kwamen amper tot kansen.

VAR grijpt (niet) in
Na de pauze leek Genk beter uit de verf te komen, maar plots stond de 1-1 op het bord. Vanaken kopte een corner binnen. Club Brugge rook bloed. Via invaller Openda kwam het op voorsprong. Bij Genk wilde men dat het doelpunt afgekeurd werd voor een eerdere fout van Wesley, maar de VAR greep niet in.

Club Brugge ging na de voorsprong door op haar elan en Diatta zette de 3-1 op het bord. Daarna kon Club Brugge nog verder uitlopen. Na ingrijpen van de VAR ging de bal op de stip. Vanaken kreeg de kans op de 4-1, maar schoot vanaf elf meter op de lat.

In de slotfase werd het toch nog spannend. Invaller Gano kopte na een corner de 3-2 op het bord. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Genk niet. Samatta mikte zijn kopbal nog op de paal.

Dit bericht bekijken op Instagram

De titelstrijd is nog niet gestreden! @clubbrugge stuurt @krcgenkofficial met een 3-2 nederlaag en zonder titel terug naar huis #clubbrugge #krcgenk #genk #vanaken #openda #vormer #clugnk