'Real krijgt vorm: Neymar niet uitgesloten, Chelsea vraagt hoofdprijs voor Hazard'

'Real krijgt vorm: Neymar niet uitgesloten, Chelsea vraagt hoofdprijs voor Hazard'

12-05-2019 10:04
2

Het 'nieuwe' Real Madrid krijgt steeds meer vorm. Volgens Marca is inmiddels duidelijk op welke aankopen trainer Zinedine Zidane rekent en wie mogen vertrekken uit de Spaanse hoofdstad.

Real heeft Eden Hazard, Luka Jovic en Ferland Mendy bijna binnen. Zij moeten de volgende versterkingen worden na Eder Militao en Rodrygo. De Koninklijke heeft al een persoonlijk akkoord met Hazard, maar steggelt met Chelsea nog over de transfersom. Real denkt aan 100 miljoen, terwijl de Premier League-topclub 140 miljoen vraagt. Een akkoord is desondanks een kwestie van tijd.

Dat geldt ook voor Jovic, voor wie Eintracht Frankfurt 70 miljoen verlangt. Mogelijk wordt Mariano Diaz nog in een deal betrokken, waardoor 55 miljoen genoeg is om de Servische spits los te weken. Voor Mendy betaalt Real Madrid vermoedelijk zo'n 45 miljoen.

Pogba, Eriksen óf Van de Beek
Twijfels zijn er over de transfer van Paul Pogba. Zidane ziet zijn landgenoot graag komen, maar de clubleiding vindt 180 miljoen veel te gortig voor de Manchester United-middenvelder. Zij zien liever Christian Eriksen of zelfs Donny van de Beek komen. De speler van Ajax geldt als de goedkoopste optie, maar zijn komst zou tegen het idee indruisen om een middenvelder van wereldklasse te strikken. Toch wordt zijn komst niet uitgesloten, stelt Marca.

Voorzitter Florentino Perez droomt daarnaast van Neymar. Real Madrid zal alleen een poging wagen mocht Paris Saint-Germain openstaan voor een vertrek. In dat geval is Perez bereid om 250 miljoen euro te betalen voor de Braziliaanse ster.

Bale en Odegaard
Alle aankopen moeten deels gefinancierd worden door uitgaande transfers. Zidane rekent volgend seizoen niet op Gareth Bale, Dani Ceballos en Marcos Llorente. Ook de toekomst van Jesus Vallejo, Diaz, Isco, Toni Kroos, Keylor Navas, Lucas Vazquez en Nacho is onduidelijk. Brahim Diaz en Sergio Reguilón worden verhuurd.

Voor de terugkerende huurlingen James Rodriguez, Mateo Kovacic, Theo Hernandez, Raul de Tomas én Martin Odegaard is ook volgend seizoen geen plaats.