De titelstrijd: de mogelijke scenario's voor een Genks of Brugs titelfeest

De titelstrijd: de mogelijke scenario's voor een Genks of Brugs titelfeest

Gepubliceerd: zondag 12 mei 2019 om 07:45zo 12-05-2019 om 07:45

Laatste update: zondag 12 mei 2019 om 11:22zo 12-05-2019 om 11:22

Zondag omstreeks 19u45 kan de Belgische landskampioen van het seizoen 2018 – 2019 bekend zijn. Maar wat zijn de mogelijke scenario's na Club Brugge – KRC Genk op speeldag acht van Play-Off 1 in de Jupiler Pro League.

Scenario één is simpel. Wint KRC Genk zondag van Club Brugge? Dan mogen de Limburgers na 1999, 2002 en 2011 hun vierde landstitel in het bestaan van de club vieren. Genk heeft dan immers een voorsprong van negen punten op Club Brugge. Die kloof kan Blauw-Zwart niet meer dichten met nog twee matchen te gaan.

Kampioen op eigen veld
Philippe Clement liet deze week verstaan dat kampioen spelen in het Jan Breydelstadion niet zijn ultieme droom is. De trainer van Genk wil gerust een titelfeest vieren in het eigen stadion. Dat kan indien KRC Genk zondag een punt pakt. Dan blijft de kloof met Club Brugge immers zes punten. Uit tegen Anderlecht kan Genk het dan donderdag afmaken.

Pakt Genk een punt tegen Club Brugge dan heeft het aan een gelijkspel tegen Anderlecht genoeg om het titelfeest in te zetten. Genk zou zelfs dan kunnen vieren met een nederlaag. Club Brugge mag dan wel niet winnen van Standard.

Verliest Genk van Anderlecht en wint Club Brugge van Standard? Dan nog hoeft Genk na een gelijkspel in het Jan Breydelstadion niet te panikeren. Op de slotspeeldag van Play-Off 1 krijgt het immers een herkansing tegen Standard. Terwijl Club Brugge Royal Antwerp FC ontvangt.

Spanning terug in de titelstrijd
Bij scenario drie wordt de titelstrijd terug (een beetje) spannend. Wint Club Brugge zondag van Genk, dan nadert het tot op drie punten van de leider. Genk heeft dan wel nog alles in eigen handen.

Eindigen Genk en Club Brugge na Play-Off 1 gelijk dan mag Club Brugge de titel vieren. Bij de halvering van de punten werden de punten van Genk naar boven afgerond. Dat voordeel verdwijnt als beide ploegen gelijk eindigen.

Moest Genk zondag verliezen van Club Brugge, dan kan het op speeldag negen nog altijd kampioen worden. Doet het tegen Anderlecht beter dan Club Brugge tegen Standard? Dan is de titel een feit.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een duidelijke uitspraak van Vincent Mannaert 😅 #clubbrugge #krcgenk #clugnk #var #jpl

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Beslissing op slotspeeldag
Wint Club Brugge zondag van Genk en halen de twee titelkandidaten hetzelfde resultaat op speeldag negen? Dan valt de beslissing pas op de slotspeeldag. Een punt tegen Standard of puntenverlies van Club Brugge zijn wederom voldoende voor een Genks titelfeest.

Pakt Genk de komende speeldagen nul op zes en Club Brugge zes op zes? Dan valt ook de beslissing op de slotspeeldag. In dit scenario begint Club Brugge aan de slotspeeldag in poleposition.

Poll

Wanneer wordt Genk kampioen?

(778 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws